Olej Palo Santo

Olej Palo Santo czyli Złoto Inków to olej pozyskiwany z drzewa Palo Santo o złotej barwie, który posiada liczne właściwości. Płynna substancja o niepowtarzalnym zapachu rozpoznawanym na całym świecie, pochodzi z wyjątkowej rośliny, która jest znana i ceniona za swoje naturalne właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne oraz antyoksydacyjne.

Charakterystyczny, słodki zapach olejku Palo Santo, nieco inny niż zapach drewienek Palo Santo, wypełnia spokojem oraz dostarcza wyjątkowych doznań zmysłowych. Złoto Inków pochodzące z krajów Ameryki Środkowej i południowej, jest bogate wysoki poziom monoterpenów typu limonen, który jest dominującym aktywnym składnikiem wykazującym działanie zarówno fizyczne, jak i energetyczne. Jest ono szeroko wykorzystywane przez rdzenną ludność nie tylko w celach leczniczych takich jak np. na bół brzucha, w maściach, ale także do ceremonii Współczesne badania sugerują, że olejek Palo Santo może mieć działanie antyproliferacyjne Wykazano hamujący (cytotoksyczny) wpływ w stosunku do komórek nowotworowych, zwłaszcza na komórki raka piersi.

Olej Palo Santo 100% naturalny, stosowany zewnętrznie i wewnętrznie:

  • ma duży wpływ na zwiększenie wydolności układu odpornościowego
  • zapobiega degradacji elastyny w skórze
  • zwiększa przyswajalność koenzymu Q10
  • stosowany do aromaterapii
  • działa terapeutycznie na układ nerwowy
  • relaksuje i energetyzuje
  • harmonizuje emocjonalnie i fizycznie
  • przynosi ulgę i rozładowywuje napięcie
  • uspokaja i wycisza organizm
  • odstresowywuje
  •  pozwala na utrzymanie równowagi umysłu i ducha
  • stosowany jako olejek do masażu
  • stosowany jako dodatek do kosmetyków, przede wszystkim naturalnych
  • stosowany w aromaterapii
  • dodaje pozytywnej energii
  • koi nerwy – oczyszcza umysł
  • sprzyja medytacji
  • zwiększa przepływ energii
  • wzmacnia system odpornościowy
  • pomocny w leczeniu trądziku
  • środek antyseptyczny
  • odstrasza komary i inne owady