PROMOCJA!!!

Palo Santo 1kg / 1000 gram Peru

1 200,00  340,00  z VAT

Na stanie

Opis

Palo Santo 1kg / 1000 gram

Palo Santo 1kg / 1000 gram Drewienka świętego drzewa wykorzystuje się bardzo wszechstronnie. Często służy ono jako amulet, noszony zawsze przy sobie. Wykorzystuje się do naturalnych mieszanek zapachowych. Służy również do wprowadzania się za jego pomocą w trans, wykorzystując zdolność do pozbycia się negatywnej enerii z organizmu. Podczas spalania drewienek, uwalniają się olejki eteryczne, które przynoszą spokój, szczęście, pozwalają na otwarcie się umysłu, przyciągają życiowe okazje i przynoszą nowe, pozytywne pomysły.

Święte Drzewo Peru

Ponieważ święte drzewo stosowane jest  od tysięcy lat przez szamanów i uzdrowicieli w Peru i Ekwadorze, zwróciło ono nawet uwagę zachodnich naukowców ze względu na swoje właściwości chemiczne, obejmujące limonen i monoterpeny, które są istotą badań pod kątem ich możliwych właściwości antynowotworowych. Jedno z kubańskich badań medycznych wykazało, że zawarte w nim olejki eteryczne hamowały wzrost raka piersi, typu MCF-7

Wykorzystanie Palo Santo:

• jako kadzidło

• jako odświeżacz powietrza niwelujący nieprzyjemny zapach

• do okadzenia mieszkania

• do aromaterapii

• do nalewki

• chroni przed złą energią

• wykorzystywane w medycynie

• odstrasza komary i inne insekty

Drewienka Palo Santo

Wykorzystuje się bardzo wszechstronnie. Często służy ono jako amulet, noszony zawsze przy sobie. Wykorzystuje się do naturalnych mieszanek zapachowych. Służy również do wprowadzania się za jego pomocą w trans, wykorzystując zdolność do pozbycia się negatywnej enerii z organizmu. Podczas spalania drewienek, uwalniają się olejki eteryczne, które przynoszą spokój, szczęście, pozwalają na otwarcie się umysłu, przyciągają życiowe okazje i przynoszą nowe, pozytywne pomysły.

Palo Santo, a właściwie Bursera graveolens, jest określane także przy użyciu takich nazw jak: Holy wood, St. Anthony`s wood, Palo de la vida o Santo, Sacred Wood.

 

Również w kosmetologii znalazło swoje zastosowanie. Limonen dodawany do kremów, wspomaga wchłanianie się substancji, dodawany do mydeł i pilingów – pomaga oczyszczać ciało. Często jest inspiracją w tworzeniu nowych zapachów perfum.

Dodatkowe informacje

Waga1 kg